Vilken rehab skall jag välja?

De olika rehabklinikerna i Stockholm täcker lite olika områden – sök där du kan få bra hjälp med just dina besvär. Vi vänder oss särskilt till dig som har lite mer komplicerad smärtproblematik. Känner du igen det här: Du har haft ont länge, med eller utan sjukskrivning. Du kanske också har andra problem än smärta, till exempel utmattning, nedstämdhet, oro. Du kan ha mötts av oförståelse av vården, eller fått behandlingar som inte hjälpt på sikt. Din livskvalitet kan ha sjunkit på grund av att problemen aldrig verkar gå över. Då kan du läsa vidare.....

Den rikstäckande utvärdering av all smärtrehabilitering som görs (kallas NRS, Nationella Registret för Smärtrehabilitering) visar att våra resultat är mycket goda just för deltagare med komplicerad problematik. Faktum är att vi ligger i topp! Så chansen är stor att vi kan hjälpa också dig.

 

Vad ingår i er rehab?

Vår profil bygger på den senaste hjärnforskningen – som visar att det är hjärnan som styr smärtan. Programmet är antingen förmiddagar eller eftermiddagar under 8 veckor. Det är intensivt, av anledningen att det ger bäst resultat. De olika delarna vi jobbar med är:

1. Att bygga upp nya strukturer i hjärnan för de som förlorats på grund av långvarig stress. Det gör vi med anpassad fysisk aktivitet.

2. Särskild träning i att själv läsa av och hantera kroppens stressystem och vända den onda spiralen. Den onda spiralen, som ser ut så här: Ju mer stress, desto sämre kan hjärnan hantera smärtan. Och ju mer smärta, desto mer stress orsakar den…

3. Helhetsträning för att lära hjärnan att kommunicera lugn till kroppen, till exempel feldenkrais, yoga, basal kroppskännedom, dans.

4. Andningsträning och träning i medveten närvaro för att frigöra sig från gamla mönster, öka sitt livsutrymme och må bättre.

 

Hur lång tid tar det att bli bra igen?

En del blir bra inom 8-veckorsperioden, men de flesta behöver längre tid. Det viktiga är att du får med dig de redskap du behöver för att bygga upp ditt välfungerande igen. Vid våra ettårsuppföljningar anger påfallande många att de blivit mycket bättre under det år som gått. Så ett år kan vara ett rimligt riktmärke. Sätt det i proportion till hur länge du haft dina besvär, så kanske du tycker att det ändå är tillräckligt snabbt!

Dela med dig! Dela med dig!

Välkommen logga in

Egenremiss för rehab

Du behöver inte ha läkarremiss för att få 8 veckors smärtrehab hos oss. Vi sänder gärna information om vår rehab och egenremiss.

Klicka här. 

Björn Bragée, smärtläkare

 

Populära artiklar

 

Upptäkt kan bota diabetes 2

Forskare har upptäckt en helt ny signalväg i muskelceller som med god sannolikhet kan användas för att hitta en ny sorts mediciner mot typ 2 diabetes.
Läs mer

 

Dold ryggsjukdom lyfts fram

Personer som lider av inflammatorisk ryggsjukdom har en betydligt större sjukdomsbörda än vad man tidigare trott. Det visar en ny svensk studie.
Läs mer

 

Patenternas makthavare nr 1

Reumatikerförbundets ordförande Anne Carlsson är patienternas främsta makthavare.
Läs mer

 

Helt ny cancerbehandling

Ett forskarlag från fem svenska universitet har hittat ett helt nytt sätt att behandla cancer.
Läs mer

 

Våra sidor

www.bragee.se
- om våra kliniker och rehab

www.patienttorget.se

- en virtuell patientförening

www.medect.se

- om vårt företag

www.smartguiden.se

- om smärta och behandling

www.smartforum.se

- utbyt erfarenheter!

 

Gilla oss på facebook!

Hitta smärtklinik

Lista över alla smärtenheter

Vi presenterar den första kompletta listan med 244 svenska smärtenheter. Den består av allt i från universitetssjukhusens stora kliniker till små mottagningar.
Läs mer

Nyhetsbrev

Här kan du välja de nyhetsbrev du vill prenumerera på, eller avsluta. Man behöver inte vara medlem.

Nya medlemmar

Som medlem får erbjudanden om exempelvis utbildningar, förhandsinformation och nyhetsbrev. Det är gratis och har inga förpliktelser, och du bidrar till att göra patienternas röst hörd!

Vi har nu 29747 medlemmar!
Senaste är:

johnieltg063133

tristalaver97605

carysteen241306

yanira42l7696133

jurgenburnside20

berndstack680924

Brycehsfx

kellyshumate099

tiffanyquezada95028

kittytmo7255955

Nytt och Notiser

 

Mer tid för patienten i England

En ny jämförelse visar att svenska läkare lägger ner dubbelt så mycket av sin arbetsdag på administrativt arbete som sina kolleger i England.
Läs mer

 

Tro på forskningspatient.se

En projektrapport rörande kliniska prövningar framhåller webbplatsen forskningspatient.se som en viktig del för att lösa problemet med att få fram fler patienter till kliniska studier.
Läs mer

 

Lovar snabb cancerbehandling

24 socialdemokrater lovar högst fyra veckors väntan på canceroperation om de vinner valet.
Läs mer

 

Vaccin mot diabetes typ 1?

Flera forskare och företag arbetar just nu för att framställa ett vaccin mot diabetes typ 1. Kan det bli verklighet inom kort?
Läs mer

 

Rehabiliteringsträdgård hjälper

Naturunderstödd rehabilitering i rehabiliteringsträdgård har visat sig vara en bra och stödjande miljö för människor som drabbats av stressrelaterade sjukdomar.
Läs mer

 

Förbättrad klagomålshantering

Regeringen vill tillsätta en utredare som ska se över hanteringen av klagomål mot hälso- och sjukvården. Målet är att göra hanteringen av dessa ärenden enklare, effektivare och mer ändamålsenlig.
Läs mer